600 g laksefilet (eller ørret) i 6 biter
3 skorsonerrøtter
1 dl presset appelsinjuice
1/2 ts sukker
litt frisk koriander
( eller bladpersille )
presset sitron
Saus
50 g revet jarlsberg
1/2 ts sennep
1 liten eggeplomme
1/2 dl vann
1 ss finhakket frisk estragon
1 dl jordnøttolje ( peanøtt )
presset sitron
salt
pepper
Skrell røttene og skjær dem i 5 cm biter. Kokes i vann ca. 2 minutter. Brun sukker til lys karamell, tilsett avrente røtter og appelsinsaft/juice. La det surre over svak varme til væsken har sirupskonsistens. Tilsett presset sitron og koriander like før servering.
Bland jarlsberg, sennep, eggeplomme, vann og estragon til sausen i en food processor og kjør det glatt. Spe med olje i en tynn stråle mens maskinen går. Spe med en vannskvett hvis sausen er for tykk.
Salte og pepre laksefiletene og stek dem i olje/smør i middels varm panne et par minutter på hver side.