Ingredienser

400 g halestykke av laks
1 liter vann
1 terning fiskebuljong
noen korn allehånde
1 laurbærblad
1 bit kålrot eller sellerirot, ca 200 g
2 gulrøtter
1 purre
salt
nykvernet hvit pepper

Tilberedning

Legg laksestykket i en rommelig kasserolle. Hell på vannet og kok opp. Skum godt og tilsett buljongterning, allehåndekorn og laurbærblad. Kok alt i 15 minutter. Sil buljongen.

Skrell kålroten eller selleriroten og skjær i 1 cm store terninger. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Skyll purren godt og skjær i ringer.

Plukk kjøttet av halestykket og fjern alle ben.

Kok rotfruktene så vidt møre i laksebuljongen, ca 15 minutter. Legg i purreringene de siste 5 minuttene. Smak buljongen til med salt og malt pepper. Legg i laksekjøttet og server straks.