Ingredienser

750 g laks med skinn og ben
1 l vann
2 ts salt
5 hvite pepperkorn
2 laurbærblader
1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
4 poteter
2 gulrøtter
1 stykke sellerirot
1 løk
3 ss hvetemel
1-1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl hakket dill

Tilberedning

Skyll laksestykkene i kaldt vann.

Hell 1 liter vann i en stor kjele. Tilsett salt, hvit pepper, laurbærblader og sitronsaft. Kok under lokk i 10 minutter.

Legg i laksestykket og la det trekke i 15 minutter under lokk på svak varme. Ta opp laksestykket og sil fiskekraften. Hell kraften tilbake i kjelen.

Skrell poteter, gulrøtter, sellerirot og løk. Skjær alt i biter og ha dem i kraften. Kok grønnsakene møre, ca 10 minutter.

Rør ut hvetemelet i 1/2 dl kaldt vann. Hell jevningen i kraften. La alt trekke i 3-4 minutter. Smak til.

Rens laksen og ta av skinnet. Del fiskestykket i store biter.

Pisk kremfløten stiv og tilsett dillen.

Hell suppen opp i tallerkner. Tilsett laksebitene og ha en klatt dillkrem i hver tallerken.