Ingredienser

5ss olje
6 grønne kardemommekapsler
6 hele nellik
6 hele pepperkorn
ca 2 1/2 cm kanelstang
750 g benfritt lammekjøtt i terninger
6 sjalottløk, finhakkede
2 hvitløksfedd, finhakkede
2-4 cm skrelt og finhakket ingefær
1-2 ts støtte korianderfrø
1-2 ts malt spisskummen
1 ts mildt chillipulver
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 ts garam masala
salt

————–
til severing
2 ss hakkede korianderblad
1 rød chilli i ringer
2 dl avrent yoghurt eller lettrømme

Tilberedning

Varm 4 ss olje i en gryte. Legg i kardemomme, nellik, kanel og pepper og rørestek i ett minutt. Legg i lammekjøttet, litt om gangen, og stek til kjøttet er brunt. Legg kjøttet i en bolle, og fjern krydderet.

Ha en ss olje i gryten, og rørestek sjalottløk, hvitløk og ingefær i ca 5 minutter. Tilsett korianderfrø, spisskummin og chilipulver. Rorestek i 5 nye minutter, og tilsett yogurten en spiseskje om gangen.

Legg kjøttet tilbake i pannen, sammen med kraften i bollen. Ha på vann til det dekker kjøttet. Kok opp under omrøring, demp varmen, legg på lokk og la det trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time. Tilsett mer vann, om sausen er for tykk.

Smak til med salt, og dryss på garam masala. Rør godt. Dryss koriander over retten før servering, og server med yoghurt og chiliringer.

Til retten serveres ris, nanbrød og gjerne en grønnsakrett.