Ingredienser:

150 gram pak choi (eller frisk spinat eller kinakål) 3 ss. vegetabilsk olje 300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver 4 fedd hakket hvitlløk Litt nykvernet hvit pepper 1/2 ts sukker (Litt finhakket chili om man vil ha det sterkt) 1 ss thailandsk fiskesaus 2-3 ss østerssaus 1 vårløk, finsnittes i strimler

Tilberedning:

Vask og skjær pak choi (spinaten eller kinakålen) i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat. Varm oljen i woken, «stearfry» lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, hvit pepper, sukker, fiskesaus, østerssaus og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med hakket koriander, serveres med Jasminris. 4 porsj.

Mer om: Lam med hvitløk og østerssaus

Å lage lam med hvitløk og østerssaus kan være en spennende opplevelse for den eventyrlystne matelskeren. Dette er en kombinasjon av østlige og vestlige smaker som gir en nydimensjon på det tradisjonelle lammestykket. Med en rik smak og aroma, er denne retten et stjernevalg for enhver spesiell anledning.

Utgangspunktet for dette herlige måltidet er kvalitetslam, som langsomt blir mørnet i en marinade av hvitløk og østerssaus. Hvitløken gir en dyp og robust smak som balanserer det rike, havet smaken av østerssausen. Sammen skaper de en unik symfoni av smaker som kjenner utmerket på alle slags kjøtt, men spesielt på lam.

Østerssaus er en asiatisk smaksforsterker laget av kokte østers. Den gir en subtil sjøsmak og en nydelig sødme til retten. Denne sausen smaker spesielt vel sammen med lammekjøttet, ettersom begge har en rik og robust smak. Til tross for sin intensitet, er østerssausen allikevel subtil nok til å la lammets egen smak skinne gjennom.

Når det gjelder tilberedning, er nøkkelen til suksess lang og langsom steking. For å få mest mulig ut av denne marinaden, anbefales det å marinere kjøttet over natten. Dette gir hvitløken og østerssausen tid til å trenge dypt inn i kjøttet, noe som forsterker smaken.

Til slutt, for å virkelig forsterke smaken, kan man steke lammestykket i en stekepanne med litt olje før det går inn i ovnen. Dette gir en deilig, knasende skorpe på kjøttet, og den ekstra smaken vil være en fryd for smaksløkene. Lam med hvitløk og østerssaus er virkelig en rett som nok til å imponere enhver gjest.