Ingredienser:

150 gram pak choi (grønnsak som fåes i Asiabutikker) eller frisk spinat eller kinakål 3 ss. vegetabilsk olje 300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver 4 fedd hakket hvitløk 1/2 løk eller 4-5 sjarlottløk Litt nykvernet hvit pepper 1 ts sukker 1 ss presset sitron Litt finhakket rød chilipepper 1 ss thailandsk fiskesaus(Fåes i Asiabutikker) 2-3 ss thailandsk sur/søt sterk chilisaus («Dipping for Chicken») 1 vårløk, finsnittes i strimler 4 spiseskjeer hakket, frisk mynte

Tilberedning:

Vask og skjær pak choi (spinaten eller kinakålen) i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat. Varm oljen i woken, «stearfry» lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, løk, hvit pepper, sukker, chilisaus, østerssaus og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med mynte, serveres med Jasminris. 4 porsj.

Mer om: Lam med hvitløk, chili og mynte

Lam er en populær kjøttrett som tradisjonelt er forbundet med vår- og påsketiden i Norge. Det som skiller denne retten ut, er bruken av hvitløk, chili og mynte for å gi en unik smaksopplevelse.

Kombinasjonen av hvitløk, chili og mynte gir lammet en deilig aroma og smak som spinner seg gjennom hvert eneste bitt. Hvitløken gir en intens, men behagelig hvitløkssmak, som balanseres perfekt med den friske smaken av mynten. På den andre siden, gir chilien retten en fin varme som tilfører dybde og kompleksitet. Denne kombinasjonen er perfekt for å fremheve, og ikke overdøve, lammet sin naturlige, rike kjøttsmak.

Renslighet er også en nøkkelfaktor når du tilbereder lam med hvitløk, chili og mynte. Hvitløk skal skrelles og hakkes fin, chili skal renses for frø og hakkes, mens mynte skal vaskes og friske blader plukkes for å brukes i retten. All hakking og rensing skal gjøres nøye for å sikre at alle ingrediensene blander seg bra og gir en harmonisk smak.

Når lamp er marinert med hvitløk, chili og mynte, er det viktig å la det hvile en stund før tilberedning for å absorbere alle smakene. Ved steking, skal det stekes på høy varme først for å danne en deilig skorpe, og deretter stekes videre på lavere varme for å være sikker på at kjøttet er gjennomstekt.

Til slutt, for å få en komplett smaksopplevelse, kan lammet serveres med grønnsaker, poteter eller ris som er tilberedt med de samme krydderne. Dette er en rett som ikke bare tilfredsstiller smaksløkene, men også gir et balansert og næringsrikt måltid.