Ingredienser:
150 gram pak choi (grønnsak som fåes i Asiabutikker) eller frisk spinat eller kinakål
3 ss. vegetabilsk olje
300 gram fint lammekjøtt, benfritt og skåret i tynne skiver
4 fedd hakket hvitløk
1/2 løk eller 4-5 sjarlottløk
Litt nykvernet hvit pepper
1 ts sukker
1 ss presset sitron
Litt finhakket rød chilipepper
1 ss thailandsk fiskesaus(Fåes i Asiabutikker)
2-3 ss thailandsk sur/søt sterk chilisaus («Dipping for Chicken»)
1 vårløk, finsnittes i strimler
4 spiseskjeer hakket, frisk mynte
Tilberedning:
Vask og skjær pak choi (spinaten eller kinakålen) i strimler, forvell den i kokende vann 1 minutt, rist vannet ut av den og legg den på et serveringsfat.
Varm oljen i woken, «stearfry» lammekjøttet til alt har fått stekehinne. Ha i hvitløk, løk, hvit pepper, sukker, chilisaus, østerssaus og vårløk, rør og stek et minutt eller to til det kjøttet er gjennomstekt. Smak på sausen, er den for salt, ha i nøn vanndråper. Kjøtt og saus helles på serveringsfatet, pynt med mynte, serveres med Jasminris. 4 porsj.