Ingredienser:
1 grillet kylling
3 ss olivenolje
1 rød paprika, delt i biter
1 grønn paprika, delt i biter
1/2 gul løk, i biter
1 liten purre, eller 1/3 purre med litt av det grønne
2 tomater i båter
1/2 boks babymais, delt i to
evt. 2 grener stangselleri, i skiver
10-12 champignoner, eller 1 liten boks champ.
3 ss tomatpure
2 ss chilisaus
1,5 dl vann
1/2 hønsebuljongterning
1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk oregano)
3-4 dråper tabasco, litt chilipulver eller litt frisk rød hakket chili
3 fedd hvitløk, knust
1 liten boks ananas, i biter
2 ts maisennamel rørt ut i litt ananaskraft
litt hakket persille
Tilberedning:
Del kyllingen i severingsstykker. Del opp alle grønnsakene i biter.
Varm oljen i en stor stekepanne evt. wok og fres løken litt i oljen. Tilsett de andre grønnsakene (ikke tomat og ananas) og fres dem litt. Tilsett kylling. Ha i vann, hønsebuljong, kraft fra ananas og evt. kraft fra champignon hvis du bruker hermetisk. (Eller spe med mere vann.)
Ha i tomatpure, chilisaus og krydder. Kok opp, og la alt trekke i 6-8 minutter til kyllingen er gjennomvarm. Ha i ananasbiter, tomatbåter og jevn sausen med maisennamelet rørt ut i ananaskraft. La det tykne, og server varmt.
Tilbehør
Med ris og/eller brød, samt en grønn salat til, er dette mat til 3-4 personer.
Porsjoner:
3-4