Ingredienser:

Se under

Tilberedning:

Del fisken i relativt tynne fileter 1/2-1 cm tykke. Beregn f.eks. 2 hg per pers ( anta 6 hg nedenfor).

Hakk litt løk og fres den blank sammen med smør. Dette runder av løksmaken. Kanskje surrer du med litt hakket paprika og skivet sjampinjong også.

Legg i fileter i en sirkel i en ildfast form med lokk. Slå over litt tørr hvitvin (1/2 dl). Litt salt og pepper. Kjør ovnen til fisken er kokt. Prøv med en kniv til den glir lett gjennom på det tykkeste (og ikke lenger) ( 4 -5 min). (Hold lokket på forma mens du lager sausen).

Saus

Så tar du sjyen over in liten tykkbunnet kjel på komfyren og fosskoker til f.eks. halvparten og pisker inn ca 50-100 g mykt smør mens det fosskoker. Når sausen har en kremaktig konsistens er den ferdig.

Strø i frisk hakket persille, sitrontimian eller gressløk på slutten og la det surre litt med.

Server så med potet og f.eks. skivet og mikrobølgekokt gulrot.