1 Lammelår
2 Hvitløkbåter
100 g Smør
5 ss Persille
Salt og nykvernet pepper
1 ss Fransk sennep, fin
2 ss Fransk sennep, grov
5 dl Lammesjy
1 dl Kremfløte
En skvett kaffe
1 ss Maismel
Lammelår:
Spekk steken gjerne dagen før bruk ved å stikke en mengde dype hull rundt på steken med en liten, skarp rotkniv. Putt en blanding av persilleblader og smør inni, gjerne ved bruk av skaftet på en teskje. Skrell hvitløkbåter og del i to på langs. Putt dem inn nederst på beinet på hver side.
Dryss på salt og pepper.
Bland sennepene. Smør et raust lag sennep over kjøttet. Sett et steketermometer i tykkeste kjøttdelen hvis du er nøye på å få steken rosa. Smør resten av smøret utover ovnspannen. Legg låret oppi.
Sett i forvarmet ovn ved 220 grader og la skorpen bli mørkt gyllen, etter en snau halvtime.
Senk varmen til 175 grader. Når steken har stått 45 minutter, hell i 5 dl kokende vann.
Stek videre til termometeret viser rosa eller gjennomstekt, etter 71 og 76 grader.
Ta ut lammelåret og la det hvile 20-30 minutter før du skjærer i rause skiver.
I mens siler du stekesjyen og koker inn. Spe med kremfløte og smak til slutt til med litt sterk kaffe, salt og pepper.
Vil du ha tykkere saus, jevn med 1 ss maisennamel utrørt i litt kaldt vann.
Servér med ovnsstekte terninger av poteter, persillerøtter, gulrot, kålrot og sellerirot.
Noen tar den helt ut: Fløtegratinerte poteter til.