1 stk Blomkål
2 stk Vårløk
Nøytral olje (solsikke/ mais)
1 l Helmelk
2 dl Kyllingkraft
100 g Philadelphiaost
Baguette
1 stk Hvitløkbåt
1 ss Smør
20 g Ingefær, malt
1 Smak til Salt
1 Smak til Hvit pepper, malt
Start gjerne med krutongene og oppbevar tørt fram til servering: Skjær baguetten eller loffen i terninger. Skrell ingefæren og hvitløken og riv på jern. Varm like deler smør og olje i panne. Legg i brødterninger og la dem steke sprø og gylne. Vend inn ingefær og hvitløk. Hvelv over på tørkepapir som suger opp fettet.
Suppen: Skjær ut ¼ av blomkålbukettene til pynten og sett til side. Skjær resten av blomkål i mindre stykker. Rens vårløken og del i skiver. Fres halvparten av vårløken med blomkål i olje. Resten av vårløken brukes til pynt. Hell melk og kraft over de stekte grønnsakene. Rør inn ost. Kjør slett med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Smak til med salt og pepper. Så langt kan suppen forberedes i god tid. Varm opp like før servering.
Anrett i varme suppetallerkener: Suppe, noen tynnskårne blomkålbuketter, vårløkskiver og krutonger på toppen.