Ingredienser
1/2 dl Vann
2 dl Sukker
2 ts Honning
8 Eggeplommer
3 ss Likør
5 dl Kremfløte
1 Sitron
Tilberedning
Kok opp vann, sukker og honning. Avkjøl.
Bland eggeplommene med sukkerlaken i en skål. Sett skålen i en kasserolle med kokende vann. Visp kraftig til blandingen blir hvit, 5-10 minutter. Riv skallet av sitronen og press ut saften. Rør ned likør, sitronsaft og sitronskall i massen. Avkjøl.
Visp fløten halvstiv og vend i eggemassen. Kle en brødform med plastfolie og hell i røren.
Slå formen forsiktig i kjøkkenbenken noen ganger for å fjerne eventuelle luftbobler. La parfaiten stå i fryseren minst ett døgn. Løsne parfaiten ved å dyppe formen i varmt vann. Vend ut på avlangt fat og la den stå i kjøleskap et kvarter før servering.