Ingredienser
(Salting og koking)
1 ts. salpeter (kjøpes på apoteket)
1 ss. sukker
3 ss. salt
Gni kjøttet inn med blandingen, og la det ligge 1 døgn.
Kokt saltlake:
2 dl. salt
2 liter vann
Tilberedning
Dette kokes opp og avkjøles HELT før kjøttet legges i.
Kjøttet bør ligge i laken i 1-2 uker.
Ta det opp av laken, la det renne godt av, og tørk det.
Legges i langpannen.
La den steke langsomt ved 125 grader i ca. 3-4 timer.
Henges kaldt eller oppbevares i kjøleskap.
Brukes til pålegg, men er også godt til middag med poteter og kålrotstappe.
En eldgammel oppskrift på lammelår foreslår å bruke en stor sprøyte med lang nål og vann og injisere ca 100 ml vann med 1/4 ts salpeter inn i kjøttdelen av låret. Min erfaring er at det gir et lekkert, delikat utseende kjøtt som virkelig frister på koldtbordet.