Langpanne sjokoladekake

Ingredienser
6 egg 5 dl farin 500 gr smeltet margarin 600 gr siktet hvetemel 9 ss bakekakao 6 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 4 dl melk
Tilberedning
Smelt margarin og avkjøl, bland i melken. Visp egg og sukker til eggidosis. Sikt inn alt det tørre , og hell vesken i før du visper/rører lett til alt er blandet godt.Hell i stor langpanne, og stek ca 30 min på 175 grader

Mer om Langpanne sjokoladekake

Langpanne sjokoladekake er en kjent og populær favoritt i norske hjem, spesielt ved feiringer som fødselsdager, bryllup og 17. mai. Selv om alle har sine egne variasjoner og versjoner av denne klassiske kaken, er det alltid rom for å utforske nye ideer og teknikker for å gjøre din neste langpanne sjokoladekake enda bedre.

En av måtene du kan oppdatere din langpanne sjokoladekake på er ved å eksperimentere med nydelige fyll og frostinger. En skvett appelsin- eller bringebærsaft i glasuren kan gi kaken en frisk og fruktig tvist. Eller hva med en luftig kremfrosting med et hint av sitron? Andre alternativer kan være å tilsette nøtter eller friske bær på toppen for ekstra smak og et vakkert preg.

En annen variant av langpanne sjokoladekake som har blitt stadig mer populær, er veganske og glutenfrie alternativer. Mange sliter med matintoleranser, og dermed søker etter oppskrifter som passer deres kosthold. For eksempel, kan man benytte mandelmel som erstatning for hvetemel, og i stedet for egg kan man bruke most banan eller eplemos. Ved å bruke mørk sjokolade uten melk i stedet for vanlig sjokolade eller kakao, kan kaken enkelt bli et vegansk mesterverk.

Dersom du er interessert i å lage en sunnere versjon av langpanne sjokoladekake, finnes det også en rekke alternativer. For eksempel kan du redusere sukkerinnholdet ved å bruke naturlige søtstoffer som honning eller agavesirup. Du kan også prøve å bruke svarte bønner eller rødbeter istedenfor smør, noe som ikke bare reduserer fettinnholdet, men gir også kaken en saftig og unik smak.

Det er også viktig å huske på bakingsteknikken når man skal lage langpanne sjokoladekake. Overbaking kan tørke ut kaken, så det er lurt å kontrollere kaken jevnlig mens den steker. En annen nyttig teknikk er å vispe egg og sukker til eggedosis først, noe som gir en lett og luftig konsistens på kaken.

Langpanne sjokoladekake er ikke bare en deilig dessert, men også en mulighet til å prøve noe nytt på kjøkkenet. Med litt kreativitet og åpenhet for ulike ingredienser og teknikker, kan du ta din langpanne sjokoladekake til nye høyder. Neste gang du skal lage en langpanne sjokoladekake, hvorfor ikke prøve noen av disse ideene selv?.

2 kommentarer om “Langpanne sjokoladekake”

  1. Kjempegod oppskrift ! Jeg elsker kaken, nå er den i ovnen og gjør seg god og fin 😉 <3 Jeg gleder meg til spisingen 😀 Men lurte på om dere har oppskrift på glasur? Jeg kjøpte bare ferdigglasur denne gangen da 😉

Legg igjen en kommentar