Ingredienser
Kake:
6 egg
9 dl sukker
ca. 13 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk
450 g smeltet smør/margarin
Tilberedning
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Tilsett alt det tørre og smeltet smør/melk vekselvis. Kle den store langpannen med bakepapir og hell kakerøren i. Fordeles i et jevnt lag.
Ovnsvarme 200 grader. Steketid ca. 30 minutter. Midt i ovnen.
Glasur:
100 g smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss kaffe
Smelt smør til glasuren og rør inn de øvrige ingrediensene. Rør til glasuren er jevn og blank.
Smør glasur på litt lunken kake. Pynt med kokos eller annen pynt.
Litt for mye røre, men ellers så fikk jeg lag flere kaker ut av det
og smaken var veldig god
En sjokoladekake som stekes i langpanne skal ha en steketid på ca 40-45 min.
Jeg skal lage hoppkake og skal bruke denne til bunnen og til hoppet. Jeg har les at det var mye røre, men jeg har stor langpanne, og vil gjerne ha den høy så jeg ikke har for lite. Siden noen sa at de var for lite steketid, tar jeg bare fem minutter mer, men de ar sikkert en sånn ovn som er til et moderne kjøkken, og de kan noen ganger være litt små. Jeg har ikke det, så jeg prøver ut denne oppskrifen
Må man ha kaffe i glasuren ? 😮
bruk 2 egg
Det var ekstremt godt:) Har aldri smakt så god kake!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lve it:)xD:):):):):):D
Veldig god kake 🙂 Men røren kan sikkert deles på 2 kaker.
Det var ekstremt mye røre! Har nok til 1,5 sjokoladekaker. Ellers ingenting å si på smaken 😀 Veldig god og saftig!
Steketiden som står her er noe kort. Og langpannen bør være STOR, for det er mye røre. Dette er foreløpig erfaring før glasur er tatt på.