Ingredienser
3 egg (hvis de er små så ta 4) 3,5 kopp sukker (vanlig kaffekopp nesten full = 1 kopp) 4,5 kopp mel 4,5 ts bakepulver 3 3/4 dl. melk 3/4 plate Dronning kokesjokolade 225 g smør Glasur: 75 g smør 150 g melis 3/4 plate Dronning kokesjokolade 3/4 dl. kaffe
Tilberedning
Pisk egg og sukker til eggedosis, smelt smøret i en kjele – brekk sjokolade og smelt den sammen med smøret. Hell deretter melka i kjelen. Det tørre og det våte blandes annenhver gang inn i eggedosisen. Stekes på 185 grader i 25-30 minutter. Avkjøles Smelt smør og brekk i sjokolade, smeltes – hell i kaffen, bland inn melis Kan oppleve å få litt hvite melisklumper, men ikke fortvil – la blandingen stå på plata med svak varme – og visp kraftig… De forsvinner da. Helles over avkjølt kake – og pynt med kokos, strø, seigmenner, nonstop etc.

Mer om Langpanne-sjokoladekake

Langpanne-sjokoladekake er en mangesidig teskje av himmelen som vinner alles hjerte, uavhengig av alder eller kjønn. Den dekadente kaken, kombinert med smaken av rik sjokolade, er som en søt symfoni som spiller i munnen. Men det er mer å vite om denne fantastiske kaken enn bare dens uimotståelige smak.

Langpanne-sjokoladekake har sin opprinnelse i det nittende århundre, da kakao ble mer tilgjengelig for massesamfunnet. Langpanne henviser til den gryteliknende beholderen der denne kaken vanligvis blir bakt. Kaken har utviklet seg over tid, og har inngått i ulike kulturer og tradisjoner, og får forskjellige tilsetningsstoffer og variasjoner i oppskrifter.

En av de mest unike tingene med langpanne-sjokoladekaken er dens tilberedning. I motsetning til mange andre kaker, blir røren til denne kaken ofte kokt før den bakes. Denne prosessen gjør det mulig å innarbeide kakaoen helt i blandingen, noe som gir kaken en fyldigere og mer sjokoladeaktig smak. Når den er stekt, gir den en rik, litt klissete og super sjokoladeaktig kake, som både er søt og litt salt.

Ett annet essensielt aspekt ved langpanne-sjokoladekake er glasuren. For mange sjokoladeelskere er det ingen langpanne-sjokoladekake uten den perfekte sjokoladeglasuren. Som kaken selv, varierer glasuren betydelig i oppskrifter og teknikker. Noen foretrekker tradisjonell sjokoladeglasyr laget av smør, kakao og melis. Andre foretrekker mer moderne tilnærminger, som å lage glasyr ved hjelp av kremfløte og mørk sjokolade.

Til slutt, selve presentasjonen av langpanne-sjokoladekake kan variere betydelig. Noen liker å holde det enkelt med bare et lett dryss av melis på toppen. Andre velger mer utsmykkede dekorasjoner, som kakestrø, hakkede nøtter eller til og med frukt. Uansett, en ting er sikker: ingen kan motstå en skive av denne deilige kaken.