750 g Hvetemel
1/2 l Vann
10 g Salt
10 g Gjær
1 dl Olivenolje
Elt sammen mel og vann. Vent 10 min.
Bland salt og gjær og elt inn i deigen ved å kjøre deigen 20 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bakebollen med plast og/eller et klede. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse. Det tar minimum 1 time, alt etter hvor du hever den.
Elt deigen lett.
Ha godt med olje i en langpanne. Trykk deigen utover. Bruk gjerne fingrene til å lage groper i deigen. Pensle den med olje. Hvis du har laget «fingergroper» skal det samle seg litt olje i disse.
Dekk langpannen med plast og/eller et klede. Hev til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 250 grader. Sett inn brødet og stek det i 5 minutter. Ha litt vann i bunnen av stekeovnen for å lage damp. Skru temperaturen ned til 180 grader og stek brødet videre i 40 minutter.