Ingredienser:

1/2 Løk 1 Gulrot 1 pk kjøttdeig 2-3 ss Tomatpure Salt Pepper 1 matfløte Blandingskrydder Lasagneplater (gjerne fullkorn) Ost

Tilberedning:

Stek kjøttdeig sammen med løken. Tilsett tomatpure og fløte. La det surre litt før du har i gulrot og krydder, salt og pepper. Start med kjøttdeig i bunn, platene, kjøttdeig, plater, kjøttdeig og ost på toppen. Ha gjerne hvitløksbaguetter og salat til.

Mer om Lasagne

Lasagne er en populær italiensk rett som har erobret millioner av matelskeres hjerter rundt om i verden. Fordyp oss dypere i verden av lasagne, og oppdag noen interessante fakta og ny informasjon om denne deilige tallerkenen fylt med pasta, kjøtt, ost, og sauser.

Opprinnelig er lasagne, også kjent som «lasagna» på engelsk, fra Nord-Italia, spesielt Emilia-Romagna regionen. Den tradisjonelle lasagnen – «Lasagna alla Bolognese», består av lag av pasta (kalt lasagneplater) vekslende med lag av kjøttsaus (ragù) og béchamelsaus. Det er også en populær vegetarianer-versjon av denne retten, der kjøttsausen blir erstattet med grønnsaker som aubergine, squash og paprika, som også tilbyr en saftig og smakfull opplevelse.

Det er interessant å merke seg at lasagne anses for å være en av de eldste formene for pasta. Navnet lasagne stammer fra det greske ordet «Laganon», som refererer til det første kjente form for pasta. Laganon var lagdeldte plater av deig, men ikke som dagens lasagne, men more som flate brød. I Romertiden ble ordet «lasanum» brukt for å beskrive en kjele, og det antas at dagens lasagne har sine røtter fra disse tidlige metodene.

En annen interessant lasagne-fakta er relatert til dens tilberedning. Til forskjell fra de fleste pastaretter som kokes før de serveres, blir lasagne ovnsbakt. Hver lag av lasagne blir nøye konstruert før hele retten blir stekt til perfeksjon. Pastaen kokes ofte før den blir lagt i formen, mens noen foretrekker å bruke ferdig lasagneplater som ikke behøver koking. Dette bidrar til å bevare teksturen og smaken av hver individuell ingrediens, samtidig som de sammen skaper en fantastisk symfoni av smaker.

På tross av sine tradisjonelle røtter og ingredienser, har lasagne utviklet seg over tid og krysser en rekke kulturer. I dag finner du varianter av lasagne over hele kloden. Noen bruker sjømat, noen tilfører eksotiske krydder og urter, mens andre bytter ut pastaplatene med glutenfri eller lavkarbo alternativ. Slutresultatet er alltid en deilig, nærende og tilfredsstillende rett.

Tross sin rike historie og universelle popularitet, fortsetter lasagne å tilby en uendelig mulighet for kulinarisk kreasjon og innovasjon. Uansett om det er en gammel familieoppskrift eller en unik tolkning fra en toppkokk, er lasagne virkelig en rett som har krysset landegrenser og stått tidens prøve.