Ingredienser:

Olivenolje (evt. solsikke eller raps) 1 250 grams biffstykke (evt. del en bit av et større som er passelig for deg) 5 Champinonger En sprut flytende honning (ca Salt Pepper Rosmarin Timian 2 gjennomsnittlige fedd hvitløk 10 mandler En skvett rødvin (ca1/4 glass) En skvett melk (ca 1/4 glass) Anbefalt tilbehør: Pasta eller ris Utstyr: 1 stekepanne 1 fjøl 1 kniv 1 talerken 1 stekespad + kaserolle til å lage tilbehøret + kniv og gaffel for å spise maten

Tilberedning:

1) Hakk ett fedd hvitløk i biter på størrelse med en kvart tegnestift. Når de er kuttet opp, klemmer du dem ned med kniven på siden. 2) Hell litt olje i stekepannen, spre den utover og legg biffbiten oppi. Stekes på sterkest mulig varme. Biffen krydres med salt, pepper, den oppkuttede hvitløken og rosmarin på begge sider og stekes til den blir brun. 2) Samtidig som du steker biffen (og de andre tingene du ikke trenger med en gang) kutter du opp mandler, hvitløk (det andre feddet) og sopp (vet du at du er dårlig på multitasking kan du også gjøre dette før du starter). 3) Når biffen er brun legger du den på talerkenen og putter mandlene og en skvett med vin i samme stekepanne (uten å vaske eller skylle) og steker disse sammen til mandlene blir rosa. 4) Deretter tilsetter du soppen og honningen sammen med salt, pepper, hvitløk o timian. 5) Så heller du skvetten med melk oppi. Når melken koker heller du alt du har i stekepannen over tilbehøret (pastaen eller risen). 6) Så varmer du biffen på samme stekepanne igjen. Tilslutt danderer du alt som du vil ha det på talerkenen.

Mer om biffmiddag m/saus

Biffmiddag m/saus er en populær rett som nytes av mange både til hverdag og fest. Det er flere forskjellige måter å lage en biffmiddag på, og valget av saus spiller en stor rolle for hvordan retten både smaker og presenteres.

En essensiell del av en vellykket biffmiddag er kvaliteten på kjøttet. Det finnes forskjellige typer biffer å velge mellom, som entrecote, ytrefilet eller indrefilet. Disse varierer i smak, mørhet og pris. Skal du ha en ekstra fin biffmiddag, er det vanlig å velge enten entrecote eller indrefilet. Disse er begge møre og saftige, og passer godt med ulike typer sauser. Valget av saus kommer litt an på hvilke smaker du foretrekker, men noen klassiske alternativer er rødvinssaus, peppersaus eller béarnaisesaus.

Rødvinssausen er en meget kraftig og smaksrik saus som passer godt til den sterke smaken i biffen. Den lages ved å redusere rødvin sammen med kraft og en blanding av grønnsaker og urter. Peppersaus, derimot, er en litt mildere saus med en distinkt pepper smak. Den er basert på fløte, hvitvin og grønn pepper. Béarnaisesaus er en emulsjon av eggeplommer og smør, smaksatt med estragon og hvitvinseddik. Den er rik og fyldig med en litt syrlig undertone som passer godt til biffens rike smak.

En biffmiddag m/saus er ikke komplett uten tilbehør. Kraftige sauser som rødvinssaus eller peppersaus passer godt sammen med stekte poteter eller pommes frites. Mildere sauser som béarnaise går godt sammen med dampede grønnsaker eller en frisk salat. Også her er det viktig å velge etter hva man selv foretrekker.

Til slutt, husk stekingen av biffen. For å oppnå optimal smak og konsistens, bør biffen stekes raskt på høy varme på begge sider, og deretter ettersteke på lavere varme til den er ønsket stek. Hvis du vil ha en medium stekt biff, vil kjernetemperaturen være rundt 60-65 grader.

En biffmiddag m/saus er en deilig og luksuriøs rett som krever litt tid og omsorg, men resultatet er utvilsomt verdt det. Med høykvalitets kjøtt, en deilig saus og godt tilbehør, vil du imponere alle rundt bordet.