1/2 stk Løk
200 gram Kjøttdeig
dæsj Ost
2 spiseskje Tomatpuré
1 boks Hermetiske tomater
4 deciliter Melk
50 gram Margarin
2 spiseskje Mel
9 stk Lasagneplater
Krydder:
1 teskje Pepper
2 fedd Hvitløk
1 spiseskje Oregano
2 spiseskje Basilikum
Kjøttsaus:
Bland Kjøttdeig, 1 ss basilikum, oregano, pepper og 1 fedd hvitløk. Stek det i en panne tilsett løk, Tomatpurè og Hermetiske Tomater. La alt koke sammen i ca. 10 min.
Ostesaus:
Smelt margarin og rør ut melet sammen med 1 ss basilikum og hvitløk. Spe melet i litt og litt, slik at det ikke klumper seg. Spe i melken til sausen blir passe jevn. Tilsett ost og la den smelte.
Legg Kjøttsaus, Ostesaus og Lasagneplater lagvis i en ildfastform, og stek den i ovnen på ca. 225 grader i 30 min.
Ahh! Bra tips!!!
…helt grei basic oppskrift, men husk å ha rikelig med parmesan i bechamelsausen og bruk ALDRI margarin i maten om du vil at det skal smake godt! Basilikum, oregano og hvitløk skal i kjøttsausen. Tilsett gjerne litt muskatt i den hvite sausen og litt stjerneanis i kjøttsausen. Kjøttsausen skal med fordel koke i minst 1 time for å få frem sødmen fra tomatene. Skal du ha litt ekstra sus over det hele, så tilsetter du et par desiliter med rødvin i kjøttsausen før den koker i 1 time.
Høres bra ut!! Denne må jeg bare prøve 😀 😀
Kjempe god lasagne. Har laget den 2 ganger alleredet. Vellykket hver gang. =)