Ingredienser

KAKE
1 kopp hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
½ kopp sukker
2 ss smeltet margarin (eller smør)
1 ts vaniljesukker
½ kopp melk
1 ts revet sitronskall

SAUS
½ kopp sukker
1 ts revet sitronskall
1 kopp kokende vann
½ kopp saft av nypressede sitroner (ca 2 stk).
NB! Ikke bruk sitronsaft på flaske. Dette smaker ikke det samme og kaken blir langt fra god!

Tilberedning

Bland alt det tørre inkludert sitronskall i en bolle. Smelt smøret og ha dette i. Rør til slutt i melken og rør til du har en jevn masse. Hell røren over i en flatbunnet form eller langpanne. (NB! Formen må ikke ha skjøter i bunnen, for da vil sausen renne ut. Bruk gjerne en ildfast form/langpanne på størrelse med et A4-ark eller tilsvarende Den må ha ca 4-5 cm høye kanter, slik at ikke sausen skvetter over kanten når du tar den ut av ovnen).

SAUSEN
Dryss sukkeret jevnt over kakerøren som nå ligger i formen. (Dette ser mye ut, men er det ikke.) Sryss sitronskall over kakrrøren. Press sitronene og hell saften over kakerøren. Til slutt heller du en kopp kokende vann over det hele og setter formen i ovnen.

Stekes på 200°C i ca 10 minutter, eller til kaken så vidt begynner å bli lysebrun på toppen. Når du tar kaken ut av ovnen, ligger den og flyter oppå sausen som i løpet av steketiden har trukket gjennom deigen. La den avkjøles noe, og sever den fortsatt varm med is til.