Ingredienser
Bunn: (uten stekeovn)
150 g havrekjeks
50 g hasselnøttkjerner
(evt. mandler)
50 g kokos
150 g smør
Vaniljekrem:
1 pose vaniljesaus til koking
2 ss sukker
2 1/2 dl Vikingmelk
1 dl kremfløte
1/2 pakke fryste jordbær
1/2 pakke fryste bjørnebær
Tilberedning
Knus kjeksen. Bland kjeksen med hakkede nøttekjerner, kokosmasse og smeltet smør. Trykk massen ut i en smurt form (brødform eller lignende). La den stå i kjøleskapet.
Ha vaniljesauspulver og sukker i en kjele. Rør inn Vikingmelken. La sausen få et raskt oppkok under omrøring. Avkjøles.
Pisk fløten til stiv krem og vend den inn i vaniljesausen med lett hånd.
Ta kjeksbunnen ut av formen og over på et fat. Ha vaniljekremen over og fordel tinte bær på toppen.