Ingredienser:
br>Bunn:
1 stk. ferdig paibunn
som passer til en paiform, 24-26 cm i diameter
Fyll:
5 stk. hakket sjalottløk
1 ss smør
250 gr røkelaks
0,5 dl hakket dill
100 gr Jarlsberg revet , eller annen revet god ost
3 stk egg
3 dl Sans Crème Fraîche Naturell
Fremgangsmåte:
br>Dekk paiformen med den ferdige paideigen. Sett den kjølig 20-30 minutter, mens du forbereder fyllet.
Fres sjalottløk i smør i en stekepanne.
Visp sammen egg og Sans Crème Fraîche Naturell. Dryss i salt og pepper.
Hakk røkelaksen i fine små biter / strimler. Finhakk dillen og riv osten.
Fordel fyllet i paiskallet og hell over eggblandingen.
Spar gjerne noen pene strimler med røkelaks til å dekorere på toppen av paien før du setter den i ovnen.
Stek paien midt i ovnen. I stekeovnen: 200 °C, ca. 30 minutter.
Server paien varm eller kald med en grønn salat til.
Tidsforbruk: 35 min.
Tips
En pai kan være lett mat. Bruk ferdig, fersk paideig så er det raskt å lage paien også. Røkelaksen gir fin smak på paien og med mager Sans Crème Fraîche Naturell i fyllet blir paien lett.