Ingredienser:
Bunn: 1 stk. ferdig paibunn som passer til en paiform, 24-26 cm i diameter Fyll: 5 stk. hakket sjalottløk 1 ss smør 250 gr røkelaks 0,5 dl hakket dill 100 gr Jarlsberg revet , eller annen revet god ost 3 stk egg 3 dl Sans Crème Fraîche Naturell

Fremgangsmåte:
Dekk paiformen med den ferdige paideigen. Sett den kjølig 20-30 minutter, mens du forbereder fyllet. Fres sjalottløk i smør i en stekepanne. Visp sammen egg og Sans Crème Fraîche Naturell. Dryss i salt og pepper. Hakk røkelaksen i fine små biter / strimler. Finhakk dillen og riv osten. Fordel fyllet i paiskallet og hell over eggblandingen. Spar gjerne noen pene strimler med røkelaks til å dekorere på toppen av paien før du setter den i ovnen. Stek paien midt i ovnen. I stekeovnen: 200 °C, ca. 30 minutter. Server paien varm eller kald med en grønn salat til. Tidsforbruk: 35 min. Tips En pai kan være lett mat. Bruk ferdig, fersk paideig så er det raskt å lage paien også. Røkelaksen gir fin smak på paien og med mager Sans Crème Fraîche Naturell i fyllet blir paien lett.

Mer om Lett pai med røkelaks

Å tilberede ferske og deilige retter trenger ikke alltid å være tidkrevende eller komplekst. Lett pai med røkelaks er et slikt eksempel. Denne paien er både sunn og næringsrik, og best av alt, den er utrolig lett å lage. På bare noen få enkle trinn kan du presentere en smakfull pai som vil imponere dine gjester.

Røkelaks er hovedelementet i denne oppskriften. Den bringer en karakteristisk røykfylt smak, som gir en unik dybde til paien. Rik på Omega-3 fettsyrer, er røkelaks også kjent for sine mange helsemessige fordeler, inkludert hjertehelse og bidrar til sunn hjernefunksjon. Men du vil også finne andre ingredienser i denne paien, slik som fløte, egg, og dill, som skaper et balansert og velrundet måltid.

Mange vil kanskje tro at å lage en pai kan være en komplisert prosess, men med litt planlegging og forberedelse, kan du tilberede lett pai med røkelaks på mindre enn en time. Først vil du lage paiskallet ved å blande smør og mel til en deig, før du trykker den i en paiform. Skallet skal forstekes i ovnen før fyllet helles i.

Det neste steget er å lage fyllet. Mens paiskallet avkjøles, kan du begynne å blande eggene, fløten, røkelaksen og dillen. En viktig ting å huske på her, er at røkelaks skal være romtemperert før den tilsettes resten av ingrediensene. Dette gjør at smaken blander seg bedre sammen med de andre smakene. Når alt er blandet sammen, heller du fyllet i paiskallet og steker paien til den har stivnet og fått en gyllen farge.

Røkelakspai er utmerket å servere når du har gjester, og kan lett justeres etter antall personer. Den kan nytes både varm og lun, og passer perfekt med en frisk saladsiden og et glass hvitvin. Det at den er så lett og kjapp å lage, gjør at du kan bruke mer tid på å være vert, og mindre tid på kjøkkenet.

Å prøve forskjellige variasjoner av paien kan være en morsom opplevelse. Du kan blande inn revet ost eller bytte ut dill med forskjellige urter som estragon eller gressløk. Mulighetene er endeløse. Uansett hva du bestemmer deg for, er det sikker at Lett pai med røkelaks alltid vil være en hit.