Linsesuppe

Ingredienser
1 grovhakket løk 1ss olivenolje 225g røde linser = 3dl (fra en rimelig velassortert forretning, helsekost eller innvandrerforretning) 1l vann eller buljong (Obs! Bruker du terning, så tilsett etter kokingen, ettersom saltet gjør at linsene blir harde) 1-2ss friskpresset sitronsaft (evt salt) nykvernet pepper
Tilberedning
Stek løken ved svak varme i ca 5min, til den er gylden Tilsett linser og vann, og kok i 20min (Bruk stavmikser eller matmølle til å mose suppa) Tilsett krydder (evt buljongterning)

Mer om Linsesuppe

Linsesuppe er en ernæringsrik matrett som er elsket av mange på grunn av dens helsefordeler og svært tilfredsstillende smak. Det er en klassisk rett som er enkel å tilberede, og er godt egnet for alle årstider, spesielt i de kaldere månedene. Suppen er laget med både grønne og røde linser. De grønne linsene bidrar med en litt peanøttaktig smak, mens de røde har en søtere smak. Uansett hva du velger, er alle linser proteinrike og fylt med fiber, noe som gjør suppen til et utmerket og balansert måltid.

Til tross for sin enkelhet er det mange måter å tilbrede en solid linsesuppe på. Noen oppskrifter foreslår tilsetning av grønnsaker som gulrøtter, løk, selleri, og poteter for å gi mer tekstur og smak. Andre foretrekker kanskje å inkludere krydder som cumin, koriander, paprika, og gurkemeie for å legge til en spicy vri. I noen regioner, som for eksempel Midtøsten, er yoghurt og frisk mynte ofte inkludert for å gi suppen en kjølig og forfriskende avslutning.

På helsefronten, foruten å være en god proteinkilde, har forskning vist at linsesuppe kan bidra til å redusere det dårlige kolesterolet, kontrollere blodsukkeret, og fremme god hjernehelse. Grunnet dens høye fiberinnhold, kan den også hjelpe med vekttap ved å holde deg mett lenger. Videre inneholder linsesuppe helsefremmende næringsstoffer som jern, kalium, og vitamin B.

Er du vegetarianer eller veganer? Ikke noe problem! Linsesuppe er en utmerket vegetarisk eller vegansk rett. For en vegetarisk versjon, bare erstatt kjøttbuljongen med grønnsaksbuljong. Og for de som er veganske, tilsett næringsgjær for å gi en ostaktig smak uten å bruke meieriprodukter.

Selv om linsesuppe er ganske standard i mange husholdninger, kan den enkelt varieres etter egne smakspreferanser. Noen velger å tilsette kjøtt, som skinke eller kylling, for ekstra protein. Andre kan velge å lage den mer tykk og kremet ved å bruke en stavmikser. Alt fra chorizo til grønnkål kan legges til, og suppen kan toppes med alt fra feta ost til koriander for ekstra smak. Mulighetene er nesten uendelige når det kommer til tilpasninger av denne allsidige suppen.

Dens enkelhet, allsidighet og helsefordeler er noen av grunnene til at linsesuppe har blitt en stjerne i mange kjøkken over hele verden. Enten du foretrekker den enkel og klassisk, eller med eksotiske smaker og ingredienser, kan du være sikker på å ha et næringsrikt og velsmakende måltid.

Legg igjen en kommentar