Ingredienser

500 g linser
30-40 friske kastanjekjerner
salt
nykvernet pepper
5 laurbærblad
9 ss olivenolje
125 g bacon, hakket
1 ts tørr merian
3 ss basilikum, hakket
2 1/2 ss tomatpuré
6-8 skiver brød eller loff
120 g parmesan, nyrevet

Tilberedning

Legg linsene i vann i 12 timer. Ta vekk dem som flyter opp, skyll og sil dem. Skrell av det ytterste skallet på kastanjekjernene. Spre dem ut i en langpanne og bak dem ved 180 C i 30 minutter.

Skrell vekk ytre og indre skall og skinn og brekk nøttekjernene i små biter.

Kok linsene i så mye vann at det utgjør omtrent det firedobbelte av linsene. Tilsett salt, pepper og laurbærbladene og hold suppen varm.

Stek baconet i 3 ss olivenolje. Ha i merian, basilikum, kastanjekjerner og tomatpuré rørt ut i 2 dl av linsevannet. Bland alt og rør godt.

Hell dette i linsesuppen og småkok videre i 20 minutter. Smak til.

Legg brødet i varme tallerkener. Dynk med olivenolje, hell suppen over og server med parmesan.