2 ts fennikelfrø
2 ts korianderfrø
4 ss sesamolje
2 vårløk i tynne skiver
2 gulrøtter, revet
2 rødløk i tynne skiver
2 limeblader
4 hvitløksfedd, hakket
1 ss rød chili, finhakket
4 cm ingefær, revet
4 dl kokosmelk
1 1/4 l vann
1 dl røde linser
2 ts fiskesaus
4 ss limesaft
1 bunt koriander, hakket
Ha fennikel- og korianderfrøene i en varm, tørr panne. Rist dem til du kjenner aromaene fra krydderne.
Avkjøl.
Knus frøene i en morter. Fres olje, vårløk, gulrøtter, rødløk, limeblader, hvitløk, chili og ingefær i en wok (eller større gryte). La blandingen surre i 5 minutter. Tilsett de knuste frøene, kokosmelk og vann. Kok opp og tilsett linsene. La suppen småkoke til linsene er møre, i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus. Rør limesaft og koriander i suppen like før servering.
Denne oppskriften virker veldig bra, men det er da altfor mye vann!!?? Lagde den nå, og er overbevist om at den hadde smakt MYE bedre med MYE mindre vann.