Ingredienser

2 ts fennikelfrø
2 ts korianderfrø
4 ss sesamolje
2 vårløk i tynne skiver
2 gulrøtter, revet
2 rødløk i tynne skiver
2 limeblader
4 hvitløksfedd, hakket
1 ss rød chili, finhakket
4 cm ingefær, revet
4 dl kokosmelk
1 1/4 l vann
1 dl røde linser
2 ts fiskesaus
4 ss limesaft
1 bunt koriander, hakket

Tilberedning

Ha fennikel- og korianderfrøene i en varm, tørr panne. Rist dem til du kjenner aromaene fra krydderne.

Avkjøl.

Knus frøene i en morter. Fres olje, vårløk, gulrøtter, rødløk, limeblader, hvitløk, chili og ingefær i en wok (eller større gryte). La blandingen surre i 5 minutter. Tilsett de knuste frøene, kokosmelk og vann. Kok opp og tilsett linsene. La suppen småkoke til linsene er møre, i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus. Rør limesaft og koriander i suppen like før servering.