Mager Kålrabistappe

Ingredienser:
1 kålrabi i biter 1 potet delt i to 1 gulrot i biter ½ ts malt muskat ½ dl kokekraft fra ribben eller kjøttkraft 50 g smør salt og pepper

Fremgangsmåte:
La ribbefettet avkjøle seg først. Ta så bort fettlokket som har stivnet på toppen. Bruk ”kraften” under fettlokket til kålrabistappen. Kok opp lettsaltet vann. Fjern skallet på kålrabien, poteten og gulroten. Skjær grønnsakene i i passe store biter og kok dem møre. Hell av vannet. Bruk en stavmikser heller potetstapper og mos grønnsakene sammen med smør og muskat og spe inn kokekraften. Vær forsiktig med væsken slik at stappen ikke blir for fuktig. Smak til med salt og pepper.

Porsjoner: 4

Kommentarer:
(175 kcal/porsjon, 10,5 gram fett/porsjon)(med alli kun 7,9 gram fett)

Mer om emnet: Mager Kålrabistappe

Mager kålrabistappe er en tradisjonell og utrolig smakfull norsk rett. Den er kjent for sin utmerkede smak og helsefordeler. Dette er en annerledes og sunnere versjon av den vanlige kålrabistappen, der man bruker mindre fett og mer grønnsaker for å oppnå den deilige smaken.

Mager kålrabistappe er laget av kålrot, som er en utmerket kilde til kostfiber og inneholder forskjellige vitaminer og mineraler som bidrar til godt helbred. Kålrot har lav kaloriinnhold, men er samtidig svært næringsrik. Den inneholder mye vitamin C, som styrker immunsystemet, og er rik på karotenoider, som er gunstige for øyehelsen. Mager kålrabistappe kan bidra til å opprettholde en sunn kroppsvægt på grunn av sitt lave kaloriinnhold.

Denne retten er også laget med poteter, et annet lavkalori og helsebringende element. Poteter er fulle av stivelse, fiber og et bredt spekter av vitaminer og mineraler. Mens kålrotelementet tilfører retten en søtlig smak, gir potetene den en jordnær, enkel og nærende smak, som er veldig attraktiv etter en lang dag.

Tilberedning av mager kålrabistappe er relativt enkel. Begynn med å skrelle og kutte kålrot og poteter. Kok dem i en gryte med lettsaltet vann til de er møre. Tøm av vannet, men spar litt for å bruke det senere til å justere konsistensen av stappen. Tilsett litt smør og mos grønnsakene til du får en kremet og jevn stappe. Du kan også tilsette litt melk eller fløte for ekstra kremhet, bare husk at dette vil øke kaloriinnholdet i retten.

Mager kålrabistappe er en utrolig variabel rett. Du kan bruke det som side rett til kjøtt, fisk og fjærfe, eller servere det som hovedrett i seg selv. Den er altetende-vennlig, og kan også passe bra i vegetariske og veganske menyer. Bare erstatt smør med plantebasert margarin eller olje, og fløte med soya eller havrematfløte.

Mager kålrabistappe er en leken blanding av smaker, næringsverdier og variasjon som passer for alle anledninger. Og det beste er at det er enkel og ganske rask rett å lage. En skål med denne varme, fyldige stappen er en sikker vinner i kalde vinterdager.

Legg igjen en kommentar