Ingredienser:
br>1 kålrabi i biter
1 potet delt i to
1 gulrot i biter
½ ts malt muskat
½ dl kokekraft fra ribben eller kjøttkraft
50 g smør
salt og pepper
Fremgangsmåte:
br>La ribbefettet avkjøle seg først. Ta så bort fettlokket som har stivnet på toppen. Bruk ”kraften” under fettlokket til kålrabistappen.
Kok opp lettsaltet vann. Fjern skallet på kålrabien, poteten og gulroten. Skjær grønnsakene i i passe store biter og kok dem møre. Hell av vannet. Bruk en stavmikser heller potetstapper og mos grønnsakene sammen med smør og muskat og spe inn kokekraften. Vær forsiktig med væsken slik at stappen ikke blir for fuktig. Smak til med salt og pepper.
Porsjoner: 4
Kommentarer:
br>(175 kcal/porsjon, 10,5 gram fett/porsjon)(med alli kun 7,9 gram fett)