10-12 poteter, ca. 1 kg
2 egg
1 dl hvetemel
1 ts salt
1 boks (300 g) mais
200 g røkt skinke i tynne skiver
1 boks (ca. 300 g) tomatsalsa
1-2 ss flytende margarin eller olje
Skrell og skjær potetene i små biter. Kok potetene myke i lettsaltet vann, ca. 10 min. La potetene renne av, og press dem gjennom en potetpresse. Tilsett egg, hvetemel og salt. La maisen renne av, og bland den i potetblandingen. Form små flate boller av blandingen. Stek dem i flytende margarin eller olje, ca. 2 min. per side.
Server potetbollene med røkt skinke, tomatsalsa og en blandet salat.
For alle: Hvetemelet kan byttes ut med Maizena maisstivelse om du ikke tåler gluten.
Tåler du ikke egg, så kan eggene og hvetemelet utelates og potetmassen stekes i litt ekstra matfett.