Ingredienser
500 g kaninkjøtt (evt. kalv, kylling, vilt) olje / smør ca. 4 dl kraft /fond salt pepper 500 g poteter 200 g tynn spagetti / nudler 1 løk soltørkede tomater 1/2 purre 1 boks erter 1 skive rotselleri 2 hvitløkbåter tørket oregano og/eller timian evt. stekt baconhakk
Tilberedning
Skjær kjøttet i biter. Brun det i olje/smør i gryte/ traktørpanne. Slå over kraften. La det koke opp og trekke ca. 15 minutter. Skrell poteter og skjær dem i biter. Grovhakk løk og strimle purre og selleri. Press hvitløken. Ha alt i gryten med tomater. Krydre med oregano/ timian. La det putre ca. 15 minutter til mørt. Kok spaghetti/nudler som angitt på pakken, og tilsett. Åpne erteboksen, la renne av og tilsett ertene. Varm alt godt gjennom og smak til med salt/pepper. Dryss evt. bacon over. Spises med baguette eller små rundstykker.

Mer om emnet: Maltesisk kaningryte

Maltesisk kaningryte, også kjent som «Stuffat Tal-Fenek», er en tradisjonell gryterett fra den solrike øya Malta. Denne retten reflekterer Maltas kulinariske historie og er kjent for sin rike og komplekse smak.

Kaningryten er laget med lokale ingredienser som selvfølgelig inkluderer kanin, men også en blanding av grønnsaker og krydder. Tomater, løk, hvitløk, og ferske urter som mynte og persille, blir ofte brukt til å berike smaken. Kombinert med en sjenerøs mengde rødvin, gir denne blandingen retten dens spesielle og dype smak.

Noe som er unikt med maltesisk kaningryte er bruken av ferske, lokale ingredienser. Malta er kjent for sin fruktbarhet og mange av ingrediensene som brukes er dyrket på egen jord. Dette bidrar til den autentiske smaken av gryten.

Maltesisk kaningryte er ikke bare en gryterett, men en feiring av Maltas rike landbruk og kulinariske tradisjoner. Den er best nytes med et glass lokal rødvin og ferskt brød, som er en annen spesialitet fra Malta.

Oppskriften på maltesisk kaningryte varierer fra familie til familie. Noen liker å tilsette grønne erter og gulrøtter, mens andre foretrekker å bruke poteter i stedet. Noen ganger blir retten også laget med lokale pølser for å gi den enda mer smak.

Til tross for de mange variasjonene i oppskriften, er maltesisk kaningryte alltid synonymt med en dypt tilfredsstillende og nærende måltid. Den representerer Maltas gjestfrihet og varme og fortsetter å være en stolthet og glede for lokalbefolkningen og besøkende.