Ingredienser

2 maiskolber (250 g maiskorn)
1 rød paprika
Litt kokt skinke i terninger (eller andre kjøttrester)
35 g smør
3 ss hvetemel
0,5 l kaffefløte
salt og pepper
1 ts revet muskatnøtt
2 egg
brødrasp

Tilberedning

Kutt paprikaen i terninger, smelt smøret i en gryte, rør melet i, og spe med fløten. La sausen koke godt. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Ta gryten av varmen og la sausen kjølne noe. Pisk eggene lett sammen og rør dem inn i sausen. Bland maiskorn, paprika og kjøtterninger i sausen og hell blandingen i et smurt ildfast fat. Dryss et tynt lag rasp over, og legg noen smørklatter på toppen.

Sett fatet i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.

Tips: Hvis du utelater kjøttet, kan gratengen brukes som tilbehør til både kjøtt og fiskeretter.