Makaroni med persillestuet tunfisk

Ingredienser
1 boks tunfisk i gele eller vann 1 løk 1 ss. smør 1 ½ ss. hvetemel 3 dl. lettmelk 1 liten bunt persille salt pepper 250 gr. kokt makaroni (ca. 75 gr. ukokt) revet ost
Tilberedning
Rens og hakk løken. Sil vannet av tunfisken og del den i passe biter. Klipp persillen. Fres løken i smør til den blir blank. Tilsett tunfiskbitene. Strø over mel og spe med melk. La stuingen koke på svak varme i 3-5 minutter under omrøring. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper. Bland makaronien inn i stuingen. Fordel det på to tallerkener eller i ildfast form, og strø over med revet ost. Sett de i mikroovnen på full effekt til osten er smeltet, eller gratiner retten i stekeovnen. Server gjerne med en grønn salat.

Mer om Makaroni med persillestuet tunfisk

Makaroni med persillestuet tunfisk er en deilig og sunn hverdagsrett som mange er glad i. Dette er en tekst som utdyper mer om temaet med nye opplysninger som beriker forståelsen av denne populære retten.

Hovedingrediensen i denne retten er naturligvis tunfisk. Men hva mange ikke vet er at tunfisken er en viktig kilde til proteiner og omega-3-fettsyrer, noe som er helsefremmende for hjertet og hjernen. Men husk å velge en bærekraftig tunfisk – gjerne merket med MSC-standarden som sikrer at den er fisket på en bærekraftig måte.

Makaronien i denne retten gir oss karbohydrater, som er kroppens hovedkilde til energi. Imidlertid kan du bytte ut vanlig makaroni med en fullkornsvariant hvis du vil ha et sunnere alternativ. Fullkornsmakaroni er rikere på fiber, som bidrar til en god fordøyelse og hjelper på metthetsfølelsen.

Persillen som er inkludert i retten er mer enn bare en dekorasjon. Denne urten er veldig rik på vitamin C, noe som styrker immunsystemet. I tillegg inneholder den også vitamin K, som er viktig for blodkoagulasjon og beinhelse.

Stuing er en tradisjonell metode brukt i mange norske kjøkken. Men for den uinnvidde, innebærer stuing å koke og deretter småkoke ingredienser i en saus, som ofte består av melk eller fløte. Det gir en rik og kremet tekstur til retter, og i tilfellet med makaroni og persillestuet tunfisk, fungerer det som et bindeledd som bringer alle ingrediensene sammen.

Som konklusjon, makaroni med persillestuet tunfisk er mer enn bare en enkel hverdagsrett. Fra sin bærekraftige tunfisk, til den næringsrike fullkornsmakaronien og vitaminrike persillen, til den deilige stuingen som binder det hele sammen, er denne retten en fantastisk kombinasjon av smaker og næringsstoffer. Med disse nye opplysningene for hånden, kan du sette pris på de mange aspektene ved denne herlige retten.

Legg igjen en kommentar