250 gr. frossen broccoli
6 hardkokte egg, delt i to
Ostesaus:
2 ss.smør eller margarin
2 ss. hvetemel
3 dl.melk eller fløtemelk
salt
paprikapulver
2 dl. revet ost
Fyll:
4 ss. majones
2 ss. sennep
1 ss. finhakket løk
4 skiver hakket skinke
(2 ss. parmesanost)
Kok broccolien i lett saltet vann til den er nesten myk. La vannet renne godt av. Del den i biter.
Legg broccolien i en ildfast form.
Lag ostesausen: Smelt smør (margarin). Tilsett melet og rør om. Bland i melken og la det koke under
omrøring til sausen tykkner.
Kryddre med salt og paprikapulver og tilsett osten.
Hell halvparten av sausen over broccolien.
Legg på de halve eggene.
Lag fyllet: Rør sammen majones, sennep, løk og skinke. Legg fyllet på eggene.
Hell over resten av ostesausen. (Strø over parmesanosten.)
Gratiner i ovn 225 grader, ca. 10 minutter, eller til overflaten er gyllen.
Tips:
Broccoli med egg, skinke og ostesaus blir en mettene lunch- eller kveldsrett. Broccolien kan raskt
tines i mikrobølgeovn.