1 stk moden avocado
½ agurk
2 ss finhakka gressløk
3 ss limesaft
8 ss olje
200 gr pillede reker
20-30 gr revet fersk parmesan
litt assorterte små salater
salt
pepper
Avocado renses og deles i terninger på ½ x ½ cm.
Agurken skrelles og deles på langs og kjernehuset skrapes ut – deles i terninger på ½ x ½ cm.
Bland sammen olivenolje og limesaft i en bolle – rekene vendes i blandingen og legges lagvis oppå
hverandre. Ta til side et par ss med olje og limesaft til salaten og vend avocado og agurk inn i
resten – tilsett gressløk og smak til med salt og pepper.
Fersk revet Parmesan drysses i 4-6 sirkler på et bakepapir – det skal være så tynt at du såvidt
ser papiret igjennom. Stekes på 160 grader til osten er gyldenbrun – tas ut for avkjøling.
Avocado og agurksalaten legges pent opp i en sirkel på tallerken. Bruk gjerne en utstikker-ring
for å få det jevnt, rekene legges opp midt på. Salaten blandes med olje og limesaft, smakes til med
salt og pepper og anrettes på toppen av rekene sammen med sprøstekt Parmesan.
Tips:
Bytt noe av rekene ut med krepshaler det smaker herlig og ser fint ut.