Makaronisalat

Ingredienser
Bogskinke (fra en halv til en hel boks, litt etter ønske) Ca en halv Jarlsbergost (alt i terninger) 1 1/2- 2 epler (jeg bruker røde, -uten skall) En stor boks mais Ca en stor boks lettrømme (-litt mindre??) Noen ss. med lettmajones (3-5? etter smak!) Kald, avsilt makaroni Smak til med Aromat-krydder
Tilberedning
Om noen er i tvil, så skal alt dette blandes godt.

Mer om Makaronisalat

Makaronisalat er en storslått kulinarisk rett som fortjener mye mer oppmerksomhet enn den vanligvis får. Selv om det i sin mest grunnleggende form er en kombinasjon av makaroni og krydret majones, er makaronisalat faktisk en svært tilpasningsdyktig rett. Det er hundrevis av variasjoner, og hver region eller land har sin egen unike tolkning av denne favorittkomfortmaten.

I Italia for eksempel, er makaronisalat ofte utstyrt med friske grønnsaker som tomater og agurk, krydret med urter som basilikum og oregano, og forbedret med deilige italienske oster og en sprut med olivenolje. Dette skaper en frisk og herlig makaronisalat som fungerer like bra som en hovedrett, som en forrett eller som en lett lunsj.

I USA har hver stat sin egen oppskrift på makaronisalat. Hawaiian macaroni salat, er for eksempel ganske annerledes enn de fleste. Denne versjonen inneholder vanligvis rikelig med majones og gulrot, og er en fast følger med den tradisjonelle hawaiiske plate lunsjen. Men i sørstatene er makaronisalat ofte en litt mer robust affære med tilsetninger som hakkede grønne paprika, selleri og noen ganger til og med hakket egg.

En annen interessant variant kommer fra Japan, der macaroni salat ofte inkluderer ingredienser som hakket skinke, mais og agurk, alle blandet med majones og kanskje til og med litt soya eller wasabi for en asiatisk vri. Denne typen makaronisalat tjener ofte som en perfekt side parabolen til større måltider.

Med denne mangfoldige og globale spennet av variasjon, kan makaronisalat alltid tilpasses og tilpasses etter individuelle smak. Den største styrken til makaronisalat er dens evne til å passe inn i nesten alle typer måltider. Det er ikke bare enkle og økonomiske å lage, men også allsidige, som gjør dem til en favoritt blant mange. Neste gang du tenker på en enkel og deilig rett, hvorfor ikke prøve makaronisalat? Du vil bli overrasket over hvor mye variasjon og kompleksitet som kan komme fra noe så enkelt.

En kommentar om “Makaronisalat”

  1. Kok noen egg, ha i en boks bogskinke,skjær terninger av gaudaost,kokte makaroniskruer og salat. Del eggene etter at de er blitt kalde.Skjær skinke og ost i passe biter.Bland alt sammen og pynt med noen eggebåter oppå.Ha godt med eggeterninger i salate også.Kjempegod og barnas favoritt.

Legg igjen en kommentar