Ingredienser:

300 g sjømat,
1 agurk,
1 mango,
8 dl tørr sushiris,
6 ark nori,
bambusmatte
sushieddik

Tlbehør:
wasabi, soyasaus og syltet ingefær

Tilberedning:

Steg 1: Kok risen etter anvisning på pakken og mariner den med sushieddik.

Steg 2: Skjær fiskefileten i strimler eller biter.

Steg 3: Legg et ark noritang på en bambusmatte. Dypp fingrene i eddikvann og fordel kokt sushiris utover. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket.

Steg 4: Legg sjømat og gjerne frisk agurk eller mango på risen. Både type fisk, frukt og grønnsak kan varieres. Tenk farger når du velger.

Steg 5: Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Klem rullen godt i bambusmatten slik at den blir jevn og fin. La rullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.

Steg 6: Del hver rull i to, og del så videre i to og to. Av en rull får du 8 makibiter. Serveres med wasabi, soyasaus og syltet ingefær.

Porsjoner:
4 porsjoner eller 40 biter