Ingredienser
• 500 gr ferdig kransekakemasse • 80 gr sukker • 2 eggehviter • 1 plate kokesjokolade
Tilberedning
Riv kransekakemassen og rør den sammen med sukker og eggehvite. Sett topper på med bakepapir og stek kakene lysegule ved ca. 200°C. 8-10 minutter midt i ovnen. Avkjøl og dypp dem i smeltet sjokolade. La dem stivne på bakepapir og oppbevar i tett boks.

Mer om Makroner

**H3: Fra origine til global popularitet: Makroners historie**

Makroner er franske delikatesser kjent for sin unike smak og estetiske attraktivitet. Opprinnelsen til disse deilige søtsakene kan stivne til Venezia, Italia, i det 8. århundre under den venetianske karnivalen. Navnet kommer fra det italienske ordet «Maccarone» som betyr «delikat mat». I det 16. århundre introduserte Catherine de Medici, kona til kong Henrik II, makroner i Frankrike. Eksistensen av makroner i Frankrike er dokumentert så tidlig som 1652, og det ble populært i løpet av 1700-tallet.

**H3: Makroner i dagens verden: Ny tolkning og innovasjon**

I dag er makronen kanskje mest kjent i sin «parisiske» form, en innovasjon av den tidlige versjonen. To delikate makronskjell fylt med smakfull ganache, smørkrem eller syltetøy, alle laget med utsøkte franske teknikker. Pierre Desfontaines, fra det kjente Ladurée-konditoriet i Paris, får æren for å ha skapt den moderne versjonen av makroner på begynnelsen av det 20. århundre.

Makroner har også har utviklet seg betydelig over tid, og finnes nå i en rekke smaker og farger, alt etter ønske og festlighet. Noen av de mest unike inkluderer blåostmakron, wasabi makron og til og med foie gras-makroner, som gir gane en rik og uventet smakopplevelse.

**H3: Makroner i den norske kulturen**

Makroner har også funnet veien til norske hjerter og er ofte sett på kafeer og bakebutikker. Selv om disse små franske kakene har vært i Norge i mange år, har de opplevd en eksplosjon i popularitet i det siste, og blir stadig mer vanlige i festlige anledninger, og ikke minst som gaver. Med sin søte smak, delikate tekstur og levende farger, er det ingen overraskelse at makroner også er en favoritt blant nordmenn.

**H3: Makronenes fremtid**

En av de viktigste utviklingene for makroner er økningen i veganske og glutenfrie alternativer. Dette er svar på økende etterspørsel fra kunder på jakt etter lekkerier som passer til deres spesifikke kosthold. En annen fremvoksende trend er bruk av naturlige ingredienser for å gi farge til makronene, i stedet for syntetiske matfargestoffer. Dette gir makroner et mer naturlig og helsebevisst perspektiv.

Den franske makronens historie, utvikling og økende popularitet i verden vitner om dens uimotståelige appell. Fra elegante selskaper til koselige kaféer, vil makroner alltid være en deilig og verdsatt del av søt kultur.