Ingredienser
100 g smør
100 g sukker
100 g mandler, skåldede og finsnittede
2 ss kremfløte
2 ss hvetemel
Tilberedning
Smelt smøret og rør inn sukkeret. Varm til kokepungtet. Avkjøl litt og rør i mandler, fløte og hvetemel.
Sett kakene på plate med teskje – en fylt teskje pr. kake. Beregn god plass, for de flyter svært ut.
Avkjøl kakene litt før de tas av platen og bøy dem over en kjevle, en flaske eller en kopp.
Stekes i ovnen ved 150o C i 15 min.
Jeg reduserte smøret til 80 g og føyde til 1 teskje med potetmel. De ble kjempefine.
For mye smør! Hadde jeg stekt disse i 15 minutter hadde de blitt til kull – det holdt med 5 -7 minutter. Ellers veeeeldig gode!
Alt for mye smør! Smøret ble ikke sugd tilstrekkelig opp i røren, og da de var stekt, dryppet det smør av flarnene! Neste runde prøver jeg med halvparten av smøret.