Ingredienser:
</ br>130 g olje eller flytende bremykt (evt. halvparten fruktpurè)
2 egg
2 ½ dl melk
200 g mandelmel
3 ts bakepulver
170 g Sukrin
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. vaniljekrem
Fremgangsmåte:
</ br>Bland melk og olje/flytende bremykt i en bolle. Du kan eventuelt erstatte halvparten av fettet med fruktpure (f.eks. Frutti fruktpure eller usøtet eplemos). Visp i egget med en stålvisp. Bland mandelmelet med bakepulver og Sukrin i en annen bolle. Ha i væsken og rør deigen godt sammen.
Hell røren over i en rund form, 24-26 cm. Hvis du ønsker å bruke bær, hell disse over røren, og dryss godt med Sukrin over. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.
Ha på syltetøy når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær. Du kan også legge et lag med vaniljekrem mellom kaken og bærene.
Ett stykke uten topping inneholder kun 104 kcal (2 g karbohydrater, 6 g protein, 8 g fett og 4 g fiber).
Kommentarer:
</ br>En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen kan varieres etter smak og behag.