Disse kjeksene kan lages slik beskrevet under, men for dem som tåler det, kan de gjerne pensles med egg, og man kan pynte kjeksene med en mandel.
150 g blå melange eller annen melkefri margarin
2 dl sukker
2 dråper mandelessens
4 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør margarin hvitt og mykt (bruk kjøkkenmaskin). Tilsett sukker og mandelessens og fortsett å røre kraftig til blandingen blir kremaktig.
3. Tilsett ca. halve melmengden, litt etter litt mens det røres inn. Tilsett bakepulver i den andre halvdelen av melet, før dette blandes inn i deigen.
4. Trill deigen til en pølse, og del denne i skiver med en skarp kniv. Skivene bør være rundt 1 cm tykke.
5. Kjeksene legges på bakepapirkledt stekeplate, og stekes ca. 15 minutter på 175 grader. Kjeksene flyter ut noe, så ikke legg dem for tett.