Ingredienser
100 g fersk loff
1 kopp skoldede mandler
2 finhakkede hvitløkfedd
5 ss olivenolje
1 ½ ss lys vineddik
salt
malt svart pepper
mandelspon
noen grønne og blå druer uten stein og delt i to, til pynt
Tilberedning
Smuldre brødet i en bolle og la det trekke i 1,5 dl kaldt vann i ca 5 minutter.
Bland mandler og hvitløk i en morter eller matmølle til det er finhakket. Ha deretter i brødet.
Tilsett olivenolje gradvis til blandingen er glatt og jevn. Ha i vineddik og ca 6 dl kaldt vann, og bland alt i maskinen til blandingen er helt jevn.
Ha blandingen i en bolle, og smak til med salt og pepper. Ha i litt mer vann hvis blandingen er svært tykk. La stå kaldt i 2-3 timer.
Øs suppen opp i tallerkener og pynt med mandelspon og halve druer.