Ingredienser

100 g røde linser
1 kalvebein, den tynneste delen, skåret i skiver
2 rødløk, finhakket
kvernet pepper
2/3 dl olivenolje
1 ½ liter vann
2 store poteter, skåret i terninger
2 store gulrøtter, finhakkede
1 bunt frisk koriander, finhakket
sitronsaft

Tilberedning

Bløtlegg linsene i kokende vann i 15 minutter.

Kalvekjøtt, løk og pepper freses i olivenolje i en stor tykkbunnet stekegryte til det er gyllent. Tilsett 1 ½ liter vann og kok forsiktig opp. Skum kokevannet og ha i de avrente linsene. Kokes i 1 time, eller til kalvekjøtt og linser har blitt mørt.

Ha i poteter og gulrøtter og la det småkoke til grønnsakene har blitt møre. Tilsett ekstra vann hvis det er nødvendig.

Ta kjøttet opp, skjær det fra benene og skjær det i terninger. Ha suppen i en hurtigmikser og kjør til den er glatt.

Rett før servering røres det inn hakket koriander, kalvekjøtt og litt sitronsaft. Smak til med krydder etter smak. Serveres med nybakt brød.