Ingredienser

8 eggehviter
1 god klype salt
350 g (4 dl) sukker
presset saft av 1 sitron
1 ss maisenna
2-3 dl mandelspon/flak

Fyll:
1/3 liter kremfløte
2 ss melis
minst 500 g jordbær

Pynt:
Frisk, fine jordbær

Tilberedning

Stekeovn settes på 175 grader. Legg et bakepapir i langpannen som passer til ovnen. Klipp det til i hjørnene slik at papiret føyer seg etter formen. Legg en ørliten bit smør i hver hjørne av panne og fest papiret.

Pisk eggehvitene med salt, til hvitt, halvfast skum. Visp inn sukker litt etter litt, til marengsen er tykk og smidig, men ikke hard og tørr. Pisk inn sitronsaft og til slutt maisenna. Ikke pisk for lenge.

Bruk slikkepott eller stekespade og smør marengsen i et jevnt lag ut over hele langpannen. Dryss mandelspon over. Stek bunnen på nederste rille i ovenen i 20-25 minutter, til mandlene er gyldne.
Legg et stort stykke bake/pizzapapir på benken. Ta godt grep om langpannen og hvelv marengsenbunnen raskt over på papiret. Fjern pannen. La bunnen bli lunken før det øverste papiret fjernes.

Litt før servering: Rens bærene. Dersom de skylles, må de rennes godt av og tørkes på papir. Pisk fløte og melis til mykpisket krem. Fordeles over marengsbunnen. Skjær jordbærene i skiver som fordeles over kremen, litt innnenfor kanten av bunnen. Bøy inn den ene kortsiden, ta tak i papiret under og rull kaken forsiktig sammen. Legges med skjøten ned på serveringsfatet.