Ingredienser

5 små Milky Way sjokolader
250 g smør
5 dl sukker
4 egg
3 dl surmelk
0,5 ts natron
6 dl hvetemel
150 g pecannøtter

Glasur:
100 g nougat (1/2 pk fra Anthon Berg)
100 g kokesjokolade

Tilberedning

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i Milky Way sjokoladene og la de smelte i smøret på middels varme (se tips). Avkjøl blandingen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn surmelk og natron. Bland deretter inn hvetemel og sjokoladesmøret vekselsvis, til du får en jevn deig. Til slutt tilsettes hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 65-70 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Smelt nougaten (smeltes over vannbad eller i mikro). Smør nougaten jevnt over kaken. Sett kaken i kjøleskapet til nougaten har stivnet. Smelt kokesjokoladen (smeltes over vannbad eller i mikro). Ringle sjokoladen over toppen av kaken (bruk en teskje til dette). Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips:

Milky Way er en amerikansk sjokolade som består av luftig nougat som er dekket med melkesjokolade (ligner på den norske sjokoladen Japp). Fås kjøpt i mange norske kiosker og matbutikker, enten i pakninger à to stk eller som enkeltpakninger.

Merk at det tar nokså lang tid for Milky Way sjokoladen å smelte skikkelig. Beregn litt tid, vær tålmodig og rør stadig.

Kaken oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken kan også fryses.