Ingredienser

4 andebryst uten skinn
4 ss olje
3 røde paprikaer i tynne strimler
1 stor løk i skiver
1 chili, uten kjerne, hakket
100 g kokt ris
2 ts sukker
250 g spinat, strimlet
en bunt gressløk, hakket
Sitron- og soyamarinade:
Saften av 1 sitron
4 ss honning
3 ss mørk soyasaus
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, knust og hakket
nykvernet svart pepper

Tilberedning

Til marinaden blandes sitronsaft, honning, soyasaus, olivenolje, hvitløk og litt nykvernet pepper i en stor bolle. Legg i andebrystene, og vend dem i marinaden.

Dekk til og avkjøl, og snu dem så ofte som mulig. Ta så ut andebrystene, og rist av overflødig marinade. Ta vare på resten.

Varm 2 ss olje i en stekepanne. Legg i kjøttet. Stek det på sterk varme i 5 minutter på hver side, og skru ned varmen. Stek i 5 minutter til på hver side. Ta kjøttet av varmen, og la det hvile i pannen slik at kraften ikke renner ut.

Varm 2 ss olje i en wok. Fres i paprika, løk og chili i 5 minutter. Bland i kokt ris, og fres videre i 5 minutter.

Dryss i sukker, strimlet spinat og halvparten av gressløken. Fres i 3 minutter til spinaten så vidt er myk.

Imens skjærer du opp kjøttet, og heller sjyen i en liten kjele. Tilsett resten av marinaden og kok opp.

Legg risen på varme tallerkener, med andebrystet på toppen. Ha på saus og resten av gressløken. Server.