Ingredienser:
br>1 kg elgsteik
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
3 ss margarin
Marinade:
2 dl øl
2 dl einerbæreddik
2 1/2 dl vann
1 liten rødløk
1 laurbærblad
4 svartpepperkorn
4 hvitpepperkorn
4 nellik
Saus:
3dl silt marinade
1 dl fløte
2 ss hvetemel
Fremgangsmåte:
br>Bland alle ingrediensene til marinaden i et kar og legg den surrede steken i marinaden. Sett steken kjøling i 2-3 døgn. Ta opp kjøttet og tørk det godt. Gni steken inn med salt og pepper, stikk inn et steketermometer slik at spissen ikke ligger mot fett eller ben. Legg steken på en rist. Stekes på 150 grader til steketermometeret viser 65 – 72 grader (ca en times steketid pr. kg. kjøtt).
Kok opp langpannen med 3dl silt marinade og fløte, om sjyen er for sterk smakes den til med vann. Melet røres ut i kaldt vann og tilsettes den kokende sjyen. Sausen trekkes i 8-10 min. La steken ligge i ca 10 min. før den kuttes opp. Steken serveres med potetkuler, kokte poteter, rosenkål, kantareller, blomkål og rognebærgele.