Marinerte poteter

Ingredienser
800 g Poteter 2 Sjalottløk 2 ss Dill, frisk 2 ss Hvitvinseddik 4 ss Olivenolje, Extra Virgin Salt og nykvernet pepper
Tilberedning
Vask og skrubb potetene godt. Behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skyll potetene i kaldt vann, og skrell dem mens de er varme. Del potetene i båter. Bland finhakk sjalottløk og dill/persille. Tilsett eddik, olje, salt og pepper. Løft forsiktig de varme potetbåtene inn i dressingen som da vil trekke inn i potetene. Tilsett evt. mer olivenolje om nødvendig.

Mer om emnet: Marinerte poteter

Marinerte poteter er en smaksrik variant av det ordinære potetretter. De er en smart og attraktiv tillegg til hverdagsmaten eller fester. Vanligvis, er det kun de kokte poteter som trengs for å lage marinerte poteter, men du kan også eksperimentere med stekte, bakte, grønnsaker, krydder og urter for å tilpasse smaken slik du ønsker.

Marinade er viktig fordi den impregnerer potetene med smak. Den mest brukte marinaden er olivenolje eller solsikkeolje, sitronsaft, hvitløk, urter som timian, rosmarin eller oregano, og krydder som salt og pepper. Det er god praksis å la potetene marinere i minst en time, men for en dypere smak kan du også la dem marinere over natten. Når potetene har marinert, kan du velge å steke, grille eller bake dem.

En av variantene er å bruke sennep i marinaden. Sennepsmarinerte poteter har en skarp smak som går bra med grillet kjøtt eller fjærkre. Finn bare en sennep du liker, og bland den med olje, noen dråper eddik eller sitronsaft, og dine favorittkrydder. En annen variant er å bruke sesamolje og sojasaus for en asiatisk touch på dine marinerte poteter.

Hvis du ønsker å lage et festlig eller sofistikert utseende, kan du bruke små poteter og marinere dem uten å kutte dem. Eller du kan velge å bruke ulike farger av poteter, som lilla, rød og gul, for en fargerik og attraktiv presentasjon. Du kan også legge til noen ferske urter eller blomster for å pynte retten rett før servering.

Det er ingen gylden regel for marinerte poteter, så vær kreativ! Hvis du elsker varme retter, kan du legge til litt chili eller cayennepepper i marinaden. Hvis du foretrekker søtere noter, kan du prøve å tilsette litt honning eller sukker. Eller hvis du er en fan av mediterranske smaker, prøv å legge til noen oliven, tomater, fetaost, og friske urter som oregano og basilikum.

Marinerte poteter er en velsmakende, allsidig og kreativ side rett som kan heve ethvert måltid til en spesiell anledning. Enten du velger å følge en tradisjonell oppskrift eller lage din egen unike kombinasjon, vil du sikkert imponere dine gjester med disse smaksrike, gjennomtrengende poteter.

Legg igjen en kommentar