Ingredienser
425 g Siktet hvetemel
125 g Potetmel
250 g Smør
225 g Sukker
1 ts Vaniljesukker
1 Egg
1 ts Bakepulver
Tilberedning
Smør og sukker røres hvitt, ha så i egg. Tilsett melet med bakepulveret. Arbeid deigen godt sammen. Rull den til en tykk pølse. Hvis du har en stor deig vil det lønne seg å lage et par pølser.
Sett deigen kaldt, gjerne over natten i kjøleskapet.
Skjær ½ cm. tykke skiver.
Stekes ved 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøles på kakerist. Oppbevaresi tett boks.
Takk for det Liv-Karin, det er rettet. Tyske skiver med bakepapir er noe surrealistisk, vi antar at ingen faktisk har brukt det 😀
Her er det nok flere som har samme mening som jeg når det gjelder denne oppskriften. «Bakepapir» i julebaksten, det skulle ha tatt seg ut….:-). Her er det nok bare en ting å gjøre, bare tenk «logisk» hvis en feil oppdages i oppskriften, men hva med dem som «aldri» har bakt? Flere husmødre ville nok ha slått seg på låret og storledd hvis de så at det var «bakepapir» i oppskriftene på en god og tradisjonell julekake, men blingse kan alle gjøre. Alle bruker jo «bakepapir» når man skal sette kaker på stekeplaten, så her har det nok gått litt fort i svingene for den som har publisert oppskriften, huff ja……:-) For at det ikke skal herske noen tfil, skal det altså være «bakepulver» og ikke «bakepapir» i denne oppskriften, men kakene skal nok legges på «bakepapir» før de puttes i ovnen. Uansett var dette en enkel oppskrift, så jeg vil herved ønske alle som forbereder julebaksten til advent og jul masse lykke til!.
Det er en feil i oppskriften. Den siste ingrediensen er satt opp som 1 ts bakepapir. Det blir vel ikke godt vel……
Unnskyld meg, men fikk en god latter når det står 1 ts bakepapir, er vel bakepulver som menes her:)