Ingredienser

1/2 Tomat
1/2 Vårløk
1 ss Sitronsaft
2 ss Olivenolje
5 rå Scampi
Krydder:
Litt Hvitløk
1 ts finhakket Persille
Litt Salt og pepper
Litt Chili

Tilberedning

Rens scampiene, men la halen være på. Lag et dypt snitt i ryggen, men skjær ikke helt igjennom. Åpne scampiene og legg dem på fat.

Marinaden: Ta bort frøene på chilien og finhakk den og hvitløk. Bland chilien med 1/2 sitronsaft, hvitløk, 1 ss olivenolje, salt og pepper. La scampiene marineres i marinaden i ca 2 timer. Ta scampiene ut og grill/stek dem i ca 1-2 minutter på hver side.

Skjær vårløken i tynne ringer. Flå tomat, fjern frøene og skjær den i terninger. Fordel scampiene over tallerkenene og dryss tomatterninger , vårløk og persille over. Drypp resterende sitronsaft og olivenolje over. Avkjøl og la smakene trekke inn, men la stå litt i romtemperatur før servering.