Ingredienser
450 gr margarin 750 gr sukker 9 egg 4 dl melk 800 gr hvetemel 4 ts bakepulver 3 ss kakao 4 ts vaniljesukker 150 gr sukker
Tilberedning
Margarin og sukker røres hvitt. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom. Ha i melk og mel vekselvis. Ta 2/3 av røren og fordel i brødformer, 3-4 stk alt etter størrelse. Bland inn kakao, vaniljesukker og sukker i resten (1/3) av røren. Legg kakaorøren oppå den hvite røren, stikk med slikkepotten så den brune røren kommer litt nedi den hvite. Stekes på rist i bunnen, på 160 grader i ca. en time.

Mer om emnet: Marmorkake

Marmorkake er en klassisk favoritt blant kakedesserter over hele verden, men det finnes fortsatt nye og interessante fakta om denne elskede godbiten. Selv om den er kjent for sitt karakteristiske marmorerte utseende, kommer faktisk navnet «marmorkake» fra dens likhet med naturlig marmorstein, som er kjent for sine intrikate mønstre.

En unik egenskap ved marmorkake er måten den lages på. De distinkte sjokolade- og vaniljeswirlene oppnås ved å skille deigen i to deler. Den ene delen forblir som vanlig kakeblanding, mens den andre blir tilsatt kakao eller smeltet sjokolade. Deretter legges de to deigene lagvis i kakeformen og blandes forsiktig med en kniv for å skape et marmorert mønster.

Opprinnelsen til marmorkaken er ganske fascinerende. Mange mener at den først oppstod i Tyskland på 1800-tallet, selv om denne tesen selvfølgelig er åpen for debatt. Det er imidlertid ingen tvil om at denne kaken har fått global anerkjennelse og er til stede på kakebordet i mange kulturer.

Fordelene med marmorkake strekker seg utover dens deilige smak. Den er ekstremt allsidig og kan tilpasses etter individuelle smakpreferanser. Du kan for eksempel tilsette nøtter, rosiner eller til og med frukt som jordbær for å gi kaken et unikt preg.

Avslutningsvis, marmorkake er ikke bare en visuell nytelse, men den representerer også en harmonisk blanding av smaker. Når den tilberedes riktig, gir hver bit en balansert smak av både vanilje og sjokolade, noe som gjør den til en populær favoritt blant mange søte elskere. Det er klart at denne kaken fortsetter å være en viktig del av globale bakeverdener.