Ingredienser

200 gr. mandler

250 gr. sukker

8 eggehviter

Fyll:

8 eggeplommer

170 gr. sukker

200 gr. kokesjokolade

5-6 ss. kaffe

2 ts. vaniljesukker

150-200 gr. smør

1/3 liter kremfløte

Tilberedning

Mal mandlene og bland i sukkeret.

Visp eggehvitene godt og bland forsiktig med mandler og sukker.

Bre røren til to runde bunner på bakepapir, med diameter 24 cm.

Stek bunnene ved 175 grader, ca. 20 minutter.

Løsne dem fra bakepapiret med det samme og avkjøl på rist.

Til smørkremen vispes eggeplommer og sukker til eggedosis.

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kaffen.

Rør sjokolade, vaniljesukker og det myke smøret i eggedosisen.

Sett kremen kaldt, slik at den blir kremaktig.

Pisk fløten til krem.

Legg bunnen på et kakefat med sjokoladekrem og krem.

Legg over den andre bunnen og ha resten av sjokoladekremen over.

Pynt med resten av kremen og f.eks. ristede mandelspon eller hakkede mandler.